Betere producten, betere wereld, supersnel

De vraag naar producten en diensten die bijdragen aan een betere wereld groeit snel. Goed nieuws, want dit biedt veel nieuwe mogelijkheden voor organisaties die niet alleen aan vandaag denken, maar ook aan de wereld en de generatie van morgen.

Om nieuwe kansen te vinden, maken wij gebruik van het Design Sprint-proces van Jake Knapp (Google Ventures).

Design sprinten is dé snelste manier om ideeën te genereren, te prototypen en te testen met echte klanten. Het proces geeft direct feedback en maakt de keuze om het idee verder uit te werken heel erg makkelijk. Werk dat meestal maanden in beslag neemt, doen we in een week.

Of je nu een compleet nieuw product nodig hebt, iets drastisch verbeterd moet worden of alleen met een moeilijke vraag zit, wij kunnen je helpen bouwen aan een betere organisatie én een betere wereld.

Hoe ziet een Sustainable Design Sprint er uit?

De ideale Design Sprint is een intense hackathon van meerdere dagen.

Op dag 1 duiken we de uitdaging in en bepalen we de omvang van de rest van de week. Dag 2 staat in het teken van keuzes maken: welke ideeën we gaan prototypen? Op dag 3 stropen we de mouwen op en gaan we daadwerkelijk een prototype bouwen, dat we vervolgensop dag 4 gaan testen met echte gebruikers.

Uiteraard zijn er meerdere smaken. Zo hebben we, samen met Stichting Twentebranding, een SDG Lightning Sprint ontwikkeld. Tijdens deze korte sprint ontdekken deelnemers op welke manier de Sustainable Development Goals een rol kunnen spelen in de strategie van hun organisatie.

Een andere vorm is de ‘Fast Lunch Sprint’. Een snelle en efficiënte manier om problemen in teams op te lossen met tastbare oplossingen die meteen uitgevoerd kunnen worden.