De start van een nieuw leven

Meer dan 65,6 miljoen mensen over de hele wereld zijn gedwongen om hun land van herkomst te ontvluchten en huis en haard achter te laten. De migratiegolf wordt door velen gezien als een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van de afgelopen tijd.

Toeleiding naar werk wordt gezien als de belangrijkste route voor vluchtelingen en migranten om levensonderhoud op te bouwen in hun gastlanden. Echter, velen slagen er niet in een baan te vinden die past bij hun vaardigheidsniveau, waardoor ze beperkt blijven in hun economische en sociale potentieel.

STAR/T is een inclusieve community voor ondernemers. Wij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ondersteuning die ze nodig hebben om ondernemend, creatief en innovatief te zijn en om uiteindelijk een bedrijf te starten.

Onze programma’s richten zich in eerste instantie op ondernemerschap als doel. Voordeel van deze nieuwe ondernemingen is dat deze nieuwe arbeidsplaatsen creëren. Vaak arbeidsplaatsen voor andere migranten. Daarnaast is ondernemerschap ook een perfect middel voor persoonlijke ontwikkeling.

Facts & Figures

40

Deelnemers jagen momenteel hun dromen na

10

Deelnemers zijn gestart of staan op het punt te starten

248

Trainingsuren tot nu toe