Ons verhaal

Wij staan voor

een nieuwe economie

Van iedereen, voor iedereen. Een samenleving die inclusief, regeneratief en eerlijk is. Een economie binnen de sociale en ecologische grenzen van onze planeet.

Onze planeet kan geen oneindige groei aan

Mindt is een laboratorium voor een nieuwe economie.

Het moet anders. De manier waarop we op dit moment zaken doen, vraagt te veel van de planeet. We verbruiken momenteel 1,5 aarde! Zelfs een kind snapt dat we dat niet vol kunnen houden. Tegelijkertijd wordt de ongelijkheid steeds groter. Onze huidige economie is zo ingericht dat maar een kleine groep mensen profiteert. Als we een eerlijke, duurzame én welvarende samenleving willen, dan zullen we de manier waarop we werken, wonen en leven opnieuw moeten vormgeven. Stap voor stap.

We onderzoeken het systeem en leggen fouten bloot. Samen met ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers, docenten, studenten, kunstenaars en vele andere creëren we experimenten en projecten voor duurzame en inclusieve welvaart.

We ontdekken alternatieve samenwerkingsvormen. Zoeken naar duurzame investeringsmodellen. Speuren naar meetinstrumenten om voortgang op basis van maatschappelijke waardenen te meten. En we ontwikkelen inzichten voor nieuw beleid.

Alleen ga je hard

Samen kom je verder

Maak kennis met onze lovely people